Κρέμα φούρνου με μέλι

στις

Υλικά (για 8 μερίδες):

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

300 γρ. γάλα

130 γρ. μέλι, της αρεσκείας σας

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

3 κρόκοι αυγών

λίγη τριμμένη λεβάντα (στα μπαχαράδικα)

Για τη σος μελιού:

200 γρ. μέλι, της αρεσκείας σας

75 γρ. νερό

Προετοιμασία+Αναμονή: 20΄, Ψήσιμο: 30΄ – 40΄

Διαδικασία:

Σος: Βράζουμε το μέλι με το νερό για 3 λεπτά (μετράμε από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα). Αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη λεβάντα. Λίγο πριν βράσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τα αυγά και προσθέτουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας, το σουρωμένο, αρωματισμένο μείγμα γάλακτος – κρέμας γάλακτος – μελιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Γεμίζουμε 8 ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε σ’ ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει τα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν και τις σερβίρουμε με τη σος μελιού.