Κροκέτες κοτόπουλου

στις

Υλικά

• τα στήθη από 2 κοτόπουλα σε κομματάκια
• 6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
• 2 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
• 2 κουταλιές μουστάρδα έτοιμη
• αλάτι, πιπέρι
• 1 κούπα μαλακιά γραβιέρα τριμμένη, γκούντα ή έμενταλ
• 1 κουταλιά  
•  ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο ή 1/8 κουταλάκι ξερό
• 1/8 κουταλάκι μπαχάρι
• 1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
• 2 ασπράδια
• 2 κουταλιές λάδι
• αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη

Μερίδες: 4  Χρόνος  προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος τηγανίσματος: 10′

Διαδικασία

  • Αλέστε στη μηχανή του κιμά ή στο πολυμίξερ το κοτόπουλο.
  • Ανακατέψτε το με το ζαμπόν, το μπέικον, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το τυρί, το φασκόμηλο και τα μπαχαρικά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Πάρτε μικρά κομματάκια και πλάστε τα σε σουτζουκάκια.
  • Βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στα ασπράδια που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το λάδι και, τέλος, στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Αραδιάστε τα κροκετάκια σε λαδόχαρτο και βάλτε τα στο ψυγείο για να σφίξουν. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.
  • Όταν πρόκειται να τα προσφέρετε, βγάλτε τα 1 ώρα νωρίτερα από την κατάψυξη, να μαλακώσουν λίγο, και τηγανιστέ τα σε φριτέζα ή σε μπόλικο καυτό λάδι.
  • Σερβίρετε τα με μουστάρδα και κέτσαπ και συνοδεύατε τα με μπρόκολα βραστά.