Καγιανάς με ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης

στις

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ

  • 1 σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη)

  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες

  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ

  • 2 κουτ. σούπας νερό

  • αλάτι, πιπέρι

  • 2 αυγά

  • 100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη

  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

  • Καυτερή πιπεριά (όσο θέλετε)

  • σουτζούκι αρμένικο σε κομμάτια

Διαδικασία

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για περίπου 1 λεπτό.

  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά.

  • Αραιώνουμε το ντοματοπελτέ στο νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη

  • Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια.

  • Βάζουμε το καυτερό

  • Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει λίγο ο καγιανάς.

  • Αποσύρουμε, σκορπίζουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τη ρίγανη και σερβίρουμε.

  • Είναι πολύ ωραίο να βάλετε πριν τη φέτα μερικά κομμάτια σουτζούκι αρμένικο