Υλικά για 2 άτομα
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
-
1 σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη)
-
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
-
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
-
2 κουτ. σούπας νερό
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 αυγά
-
100 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
-
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
-
Καυτερή πιπεριά (όσο θέλετε)
-
σουτζούκι αρμένικο σε κομμάτια
Διαδικασία
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για περίπου 1 λεπτό.
-
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά.
-
Αραιώνουμε το ντοματοπελτέ στο νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη
-
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια.
-
Βάζουμε το καυτερό
-
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει λίγο ο καγιανάς.
-
Αποσύρουμε, σκορπίζουμε τη φέτα χοντροθρυμματισμένη και τη ρίγανη και σερβίρουμε.
-
Είναι πολύ ωραίο να βάλετε πριν τη φέτα μερικά κομμάτια σουτζούκι αρμένικο