Υλικά (για 5-6 άτομα)
• 1 γαλοπούλα 2,5kg
• 5 κ.σ. μέλι
• χυμό και ξύσμα 2 πορτοκαλιών
• 100ml ελαιόλαδο
• 100ml κονιάκ της επιλογής σας
• 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
• 3 κιλά πατάτες κυδωνάτες
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Για τη σάλτσα
Αναμειγνύουμε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, με 3 κ.σ. μέλι, το χυμό πορτοκαλιών, το κονιάκ και 50 ml ελαιόλαδο.
-
Για τη γέμιση
• 1 πράσο σε ροδέλες • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες • 1 φλ. πλιγούρι • 3 κ.σ. σταφίδα μαύρη • 3 κ.σ. κουκουνάρι • 1 πορτοκάλι σε φέτες • αλάτι-πιπέρι • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμυδάκι και τα κουκουνάρια για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, τις σταφίδες και λίγο σάλτσα και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και η γέμιση είναι έτοιμη.
-
Για την γαλοπούλα