Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο ή στο τηγάνι της κυρά Ελένης

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

  • 3 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.γλ. πάπρικα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή 1 κ.γ. σκόνη

  • 1. κ. γ. θυμάρι ή και λίγο ρίγανη

  • Λίγες σταγόνες Tabasco ή 2 κ.γλ. σως τσίλι sweet

  • 3 κ. γλ. μέλι

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • Λίγο πιπέρι για το τέλος

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο

  • 2. κ.σ. σόγια σως

  • 1 μικρό ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μίγμα. Τα αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος στους 180 βαθμούς και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με τη λεία επιφάνεια προς τα κάτω. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και τα γυρίσουμε να ροδίσουν και από την άλλη άλλα 10 λεπτά ή κατευθείαν 20 λεπτά. Αν δούμε ότι σώθηκαν τα υγρά τα περιχύνουμε με λίγο κρασί και λάδι ακόμα. Τρίβουμε λίγο πιπέρι αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

ή 

  • Μπορούμε να κάνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι

  • Βάζουμε με λίγο βούτυρο 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 3 λεπτά (όχι σε πολύ δυνατή φωτιά)

  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 8 λεπτά ακόμα.

  • Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και τα ψήνουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα. 

This entry was posted in Ορεκτικά and tagged , . Bookmark the permalink.