Ζυμαρικά με σάλτσα σπετσοφάι

Υλικά

  • 300 γρ χοιρινό λουκάνικο με πράσο, χωρίς το δέρμα και το κρέας θρυμματισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ ή κέτσαπ
  • 400 γρ ντομάτα σε κονσέρβα, ψιλοκομμένο
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 220 γρ. μακαρόνια, μαγειρεμένα, βουτυρωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

mikri-loukanika

Για σερβίρισμα
Κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα
φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος
Βήμα 1
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε πιπεριές και σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν.

Προσθέτουμε το κρέας του λουκάνικου θρυμματισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.

Ανακατέψτε τον πελτέ ή την κέτσαπ και τις ντομάτες σε κονσέρβα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2
Ρίξτε κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Πετάξτε τη σκελίδα σκόρδο. Ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι. Μην το παρακάνετε ειδικά αν χρησιμοποιείτε αλμυρό τυρί για το σερβίρισμα.

Βήμα 3
Σερβίρετε τα βουτυρωμένα μακαρόνια με σάλτσα λουκάνικου, μαϊντανό και τυρί.

This entry was posted in Ζυμαρικά-Ριζότο, Κρεατικά, Κυρίως πιάτο and tagged . Bookmark the permalink.