Κοτόπουλο φιλέτο με πολύχρωμες πιπεριές μανιτάρια Φιλαδέλφεια και τσένταρ της κυρά Ελένης

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 πορτοκαλί, 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε ζουλιέν

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες

  • 2 καρότα ζουλιέν

  • 250 γρ. μανιτάρια σε κομμάτια

  • 3 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο + λίγο κρασί

  • 200 γρ. τυρί τσένταρ σε κύβους

  • 200 γρ. καπνιστό Βερμίου ή Μετσόβου σε κύβους

  • 1 Φιλαδέλφεια

  • βούτυρο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμο

  • αλάτι- πιπέρι-2 κ.γ. κύμινο – 4.κ. γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)

kotopoulo-piperies

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο βούτυρο ή λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή καλύτερα σε wok. Και μετά από λίγο βάζουμε και το σκόρδο.

  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και κατόπιν τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Προσοχή πρέπει να είναι τραγανά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο θυμάρι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι.

  • Βάζουμε τις πιπεριές και το καρότο. Ψήνουμε λίγο και μετά ρίχνουμε το μπαλσάμικο με λίγο κρασί για λίγο ώσπου να σωθεί. Τα βγάζουμε από το τηγάνι.

  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε βούτυρο και λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, στα οποία  έχουμε από πριν ρίξει το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικά και το κύμινο και τα έχουμε ανακατέψει καλά μαζί με λίγο λάδι για να πάνε παντού τα αρωματικά.

  • Αφού σοταριστούν απ’ όλες τις μεριές τα κομμάτια ξαναρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθούν σε μέτρια φωτιά. Ακολούθως ρίχνουμε τα τυριά κομμένα σε κύβους, και την φιλάδελφεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθεί το φαγητό μας.

  • Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή ρύζι με λαχανικά και μανιτάρια Μπάρμπα Στάθης

Advertisement
This entry was posted in Κυρίως πιάτο, Πουλερικά and tagged , . Bookmark the permalink.