Πέννες με πέστο μελιτζάνες

Υλικά

1 πακέτο πέννες

4 μέτριες μελιτζάνες ολόκληρες με το κοτσάνι τους.

1 ντομάτα μέτρια κομμένη στην μέση

1 πιπεριά φλωρίνης

3 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό

1/2 κούπα παρμεζάνα

100 γρ κουκουνάρι

Αλάτι

Πιπέρι

pesto_melanzana-2

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς, τις μελιτζάνες θα τις αφήσουμε γύρω στην μία ώρα για να γίνουν λίγο καπνιστές το εξωτερικό τους θα μαυρίσει και θα μυρίσει καμένο, το σκόρδο, τις ντομάτες και την πιπεριά τα βγάζουμε στα 20 με 25 λεπτά.

  • Όταν έχουν ψηθεί τα λαχανικά μας καθαρίζουμε τις μελιτζάνες κρατώντας τις από το κοτσάνι τους με ένα πιρούνι τραβάμε και αφαιρούμε την καμμένη σάρκα. Καθαρίζουμε εύκολα και την πιπεριά αλλά και τα τσόφλια από τα σκόρδα.

  • Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή πάστα.

  • Βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το πέστο.

  • Τα σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

Ή

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος. Χαράζουμε τη σάρκα τους και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο αφαιρούμε την ψημένη σάρκα με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και μέχρι να βράσουν, ετοιμάζουμε το pesto.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας που έχουμε αφαιρέσει μετά το ψήσιμο και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την παρμεζάνα τριμμένη, το ελαιόλαδο και δύο πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το pesto. Σερβίρουμε στα πιάτα γαρνίροντας με κύβους ντομάτας.
Advertisement
This entry was posted in Ζυμαρικά-Ριζότο, Κυρίως πιάτο and tagged , , , . Bookmark the permalink.