Ζυμαρόπιτα ηπειρώτικη της κυρά Ελένης

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί 45 cm ελαφρά λαδωμένο και ζεστό στον φούρνο

  • 500 κολοκύθι τριμμένα χωρίς στίψιμο
  • 450 καλής ποιότητα φέτα
  • 250 αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουτάλια μπέικιν
  • 120 ml γάλα
  • 2 αυγά κτυπημένα
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • Λίγο δυόσμο

Ανακατεύουμε και την ψήνουμε για
50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο. Στο ταψί σκορπάμε πάνω από το λάδι και λίγο αλεύρι ή καλαμποκάλευρο πριν ρίξουμε τον χυλό. Η πίτα δεν πρέπει να γίνει παχύτερη από ένα δάκτυλο.

zimaropita

Αν θέλετε κάντε επικάλυψη:
1 αυγό- 2 κ.σ καλαμποκέλαιο-2 κ.σ βούτυρο. Ανακατεύετε και το αλείφετε πάνω.

Advertisement
This entry was posted in πίτες, Ορεκτικά and tagged , . Bookmark the permalink.