Μαρινάρισμα και ψήσιμο χοιρινής μπριζόλας στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή μπριζόλα λαιμού πάχους 4 cm (οπωσδήποτε) ή χοιρινά παϊδάκια
  • Κέτσαπ 3 κ.σ.
  • Sweet Chilli Sauce 2 κ.σ.
  • Λάδι 3 κ.σ.
  • Σογια σος 3 κ.σ.
  • Μπαλσάμικο 3 κ.σ.
  • Μελι 1 κ.γ.
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλικομμένες ή σκόνη

xoirini-mprizola-fournou

Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα κλειστό βαζάκι και μαρινάρουμε από το βράδυ ή για 2 ώρες αν δεν έχουμε χρόνο.

Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα κάνουμε πακετάκια πρώτα με λαδόκολα και μετά απ’ έξω το αλουμινόφυλο.

Ψήνουμε για 90′ στους 180ο. Μετά ανοίγουμε τα πακετάκια και συνεχίζουμε για 30′ στους 200ο. Πρέπει να γυρίσουμε τις μπριζόλες και από την άλλη μεριά, ενώ αν θέλουμε προς το τέλος ανάβουμε και το grill του φούρνου. Αν έχει περισσέψει μαρινάδα τα αλείφουμε λίγο απ΄ έξω.

Συγχρόνως, ψήνουμε και πατάτες (που έχουμε από πριν βράσει για 15′) στο φούρνο. Μετά το βράσιμο, τις καλύπτουμε με κουρκουμά, αλατοπίπερο, θυμάρι, κάρυ και ξηρό σκόρδο και τις ψήνουμε για 30′ λεπτά περίπου.

This entry was posted in Κρεατικά, Κυρίως πιάτο and tagged , , . Bookmark the permalink.