Ζαρκάδι Χριστουγέννων

Υλικά  8 μερίδες

  1. 2 1/2 κιλά ζαρκάδι
  2. 2 χούφτες δαμάσκηνα
  3. 1 χούφτα βερίκοκα
  4. 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  5. 1 σφηνάκι βαλσάμικο
  6. 4 φύλλα δάφνης
  7. 1 κουτάλι πιπέρια διάφορα (μαύρα, κόκκινα κλπ)
  8. Αλάτι και πιπέρι
  9. Ρίγανη
  10. 1 πιπεριά κόκκινη
  11. 1 πιπεριά πράσινη
  12. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  13. 3 σκελίδες σκόρδο
  14. 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
  15. 1 ποτήρι ελαιόλαδο

zarkadi


Εκτέλεση

  • Την παραμονή βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη το ζαρκάδι κομμένο σε μερίδες, προσθέτουμε την δάφνη, τα πιπέρια, το κρασί, το βαλσάμικο, τις πιπεριές χοντροκομμένες, την ρίγανη, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστούν.

  • Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με 1 κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κρέας και την μαρινάδα χωρίς τα ζουμιά και αφήνουμε να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα, προσθέτουμε και τα ζουμιά της μαριναδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

  • Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερόνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 2 ώρες περίπου ρίχνοντας και 1 ποτήρι νερό.

  • 10 λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε το Χριστουγεννιάτικο φαγητό μας και το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Advertisement
This entry was posted in Κρεατικά, Κυρίως πιάτο and tagged , . Bookmark the permalink.