Υλικά
-
320 ml χλιαρό νερό
-
8 γρ. γάλα
-
2 κ.σ. μέλι
-
400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
-
144 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί
-
11 γρ. αλάτι
-
35 γρ. βούτυρο
-
6 γρ. μαγιά ξηρή
Εκτέλεση
-
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά που αναγράφονται παραπάνω. Προσοχή: Το βούτυρο δεν το λιώνω, το κόβω σε κομματάκια και το μοιράζω γύρω-γύρω. Τη μαγιά την έβαλα σε μια λακκουβίτσα που έκανα στη μέση.
-
Βάζω τον κάδο του αρτοπαρασκευαστή στο μηχάνημα, επιλέγω το πρόγραμμα για ψωμί του τοστ, τη μεσαία κρούστα και το καρβελάκι των 800 γραμμαρίων.
-
Όταν τελειώσει το ψήσιμο ο αρτοπαρασκευαστής, βγάζουμε προσεκτικά το ψωμάκι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα πριν το κόψουμε. Μένει αφράτο και μαλακό για τουλάχιστον 3-4 μέρες. Καλή απόλαυση!