Ψωμί του τοστ στον αρτοπαρασκευαστή

Υλικά

  1. 320 ml χλιαρό νερό

  2. 8 γρ. γάλα

  3. 2 κ.σ. μέλι

  4. 400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

  5. 144 γρ. αλεύρι κίτρινο για ψωμί

  6. 11 γρ. αλάτι

  7. 35 γρ. βούτυρο

  8. 6 γρ. μαγιά ξηρή

tost

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με τη σειρά που αναγράφονται παραπάνω. Προσοχή: Το βούτυρο δεν το λιώνω, το κόβω σε κομματάκια και το μοιράζω γύρω-γύρω. Τη μαγιά την έβαλα σε μια λακκουβίτσα που έκανα στη μέση.

  2. Βάζω τον κάδο του αρτοπαρασκευαστή στο μηχάνημα, επιλέγω το πρόγραμμα για ψωμί του τοστ, τη μεσαία κρούστα και το καρβελάκι των 800 γραμμαρίων.

  3. Όταν τελειώσει το ψήσιμο ο αρτοπαρασκευαστής, βγάζουμε προσεκτικά το ψωμάκι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα πριν το κόψουμε. Μένει αφράτο και μαλακό για τουλάχιστον 3-4 μέρες. Καλή απόλαυση!

This entry was posted in Ορεκτικά, Ψωμί and tagged , . Bookmark the permalink.