Χοιρινό κότσι Μπουργκινιόν (Βουργουνδίας)

Υλικά

  • 2 τεμάχια κότσι χοιρινό 600-700 γρ. το καθένα

  • 8 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες

  • 400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση

  • 2 κ.σ. πελτέ

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο, καθαρισμένα

  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

  • 100 ml κόκκινο κρασί

  • 50 ml κονιάκ

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

kotsi-burgignion

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς καθόλου λάδι, βάζουμε το μπέικον, το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό και το βάζουμε μέσα σε μια γάστρα.

  • 2Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας για 3 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα κότσια και τα βάζουμε στη γάστρα.

  • 3Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το κρασί, το αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί και το ρίχνουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια για 5 με 6 λεπτά.

  • 4Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κονιάκ και τα ρίχνουμε στη γάστρα. Αδειάζουμε και το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε για 2 με 2,5 ώρες.

  • 5Σερβίρουμε αν θέλουμε με πουρέ πατάτας.

Advertisement
This entry was posted in Κρεατικά, Κυρίως πιάτο and tagged , . Bookmark the permalink.