Ψητό ριζότο με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες

  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε φέτες

  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια ξερά μουλιασμένα σε ζεστό νερό

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

  • 2 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο

  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί

  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

rizoto

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια, εκτός από τα ξερά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, κρατώντας στην άκρη το νερό που μούλιασαν. Αδειάζουμε τα μανιτάρια και το ρύζι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε το ριζότο σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών, το νερό που μούλιασαν τα ξερά μανιτάρια και προσθέτουμε και το εστραγκόν.

Σκεπάζουμε καλά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε από τον φούρνο και ξεσκεπάζουμε.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε φέτες το υπόλοιπο τυρί και το βάζουμε πάνω στο ριζότο.

Ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως.

This entry was posted in Ζυμαρικά-Ριζότο, Κυρίως πιάτο and tagged . Bookmark the permalink.