Στήθος κοτόπουλου με σος

Υλικά

3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα λίγο (με εγκοπές) χωρίς να τα κάνουμε κομμάτια

5 σκελίδες ψιλοκομμένες και 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι ζωμό

1/2 φλιτζάνι κρέμα

μαϊντανός

χυμός από μισό λεμόνι

βούτυρο και φυτικό λάδι

250 γρ. λεπτοκομμένα μανιτάρια

μοσχοκάρυδο, αλάτι

kotopoulo-sos


Εκτέλεση

1. Κάνουμε εγκοπές στο φιλέτο του κοτόπουλου.

2. Αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.

3. Θρυμματίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα.

4. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι.

5. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι για να γίνει αρωματικό το λάδι.

6. Τηγανίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

7. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και 5 σκελίδες σκόρδο.

8. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αρχικό σκόρδο από το τηγάνι.

9. Βάζουμε ξανά βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

10. Προσθέστε το σκόρδο στο κρεμμύδι και μαγειρέψτε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε και ψήνουμε τότε ελαφρά τα μανιτάρια.

11. Προσθέστε ζωμό και τον χυμό μισού λεμονιού.

12. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στη σως.

13. Προσθέστε κρέμα γάλακτος, αλάτι και το μοσχοκάρυδο ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε.

14. Ανακατεύουμε τη σως και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

15. Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και το περιχύνουμε με τη σως.

16. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

This entry was posted in Κυρίως πιάτο, Πουλερικά and tagged . Bookmark the permalink.