Λουκάνικο με πιπεριές και χαλούμι

Υλικά

1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα της επιλογής μας

4 πιπεριές πράσινες, μακρόστενες (κέρατα)

4 πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

300 γρ. χαλούμι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

loukaniko_piperies_xaloumi


Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το τυρί σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε, ώσπου να μαλακώσει το τυρί. Το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Advertisement
This entry was posted in Κρεατικά and tagged . Bookmark the permalink.