Βελούδινη σούπα με γαρίδες

Υλικά

  • 1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες χωρίς κέλυφος που θα τις έχετε αποψύξει

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους

  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους

  • 1 τομάτα τριμμένη

  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • λίγο κάρυ

garidosoupa

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμύδια με τα καρότα στο ηλιελαιο σε μέτρια φωτιά (εγώ βάζω και λίγο νεράκι για να μην τηγανίζονται). Στην συνέχεια, προσθέτετε τις γαρίδες και τις πατατες να σωταριστούν ελαφρά και αυτές. Έπειτα ρίχνετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μισό κουταλάκι κάρυ (ή και περισσότερο κάρυ αν σας αρέσει η γεύση του). Καλύπτετε το φαγητό με ζεστό νερό και βράζετε γύρω στα 30 λεπτά.

Αφαιρείτε τα μισά από τα υλικά της σούπας και τα βάζετε στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα λιώνετε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει το ζουμάκι βελούδινο. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νεράκι ακόμα. Τέλος ενσωματώνετε στην κατσαρόλα τα υλικά που έχετε φυλάξει στην άκρη.

Advertisement
This entry was posted in Κυρίως πιάτο, Σούπες and tagged . Bookmark the permalink.