Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και πιπεριές

Υλικά

  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μεγάλους κύβους

garides-me-ryzi

Για το γαρνίρισμα και το σερβίρισμα

  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας λευκό σουσάμι
  • ρύζι basmati βρασμένο

    Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 1/3 φλιτζανιού μηλόξιδο
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
    ή πορτοκάλι αν δεν έχουμε

  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας σόγια
    σος

  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια βράζετε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά, έως ότου αρχίζει να πήζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Για τις γαρίδες: Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λάδι και στη συνέχεια το σκόρδο. Σοτάρετε για λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες.

Βήμα 3

Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτετε 3-4 κουτ. σούπας λάδι και στη συνέχεια το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να αρχίσουν να μαλακώνουν και στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες. Περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 4

Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι και σερβίρετε πάνω από βρασμένο ρύζι basmati.

Advertisement
This entry was posted in Θαλασσινά, Κυρίως πιάτο and tagged , , . Bookmark the permalink.