Φανουρόπιτα κλασική με 9 υλικά

Υλικά για 12 κομμάτια

  • 1 κιλό φαρίνα κόκκινη
  • 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού + χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 πιάτο βαθύ καρυδόψιχα, χοντροκομμένα στο μούλτι
  • 1 πιάτο βαθύ σταφίδα ξανθιά, μουλιασμένες σε νερό αποβραδίς
  • κανέλα και άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

fanouropita

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε την φανουρόπιτα κλασική με 9 υλικά ξεκινάμε και σουρώνουμε τις σταφίδες από το νερό και τις αφήνουμε σε μια πετσέτα ή σουρωτό να στραγγίξουν για λίγο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, όλο τον χυμό πορτοκαλιού (τις δύο κούπες και τον έξτρα χυμό από τα δύο πορτοκάλια), το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τη φαρίνα, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και ρίχνουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.
  5. Βγάζουμε τη φανουρόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Advertisement
This entry was posted in Γλυκά, κέικ and tagged . Bookmark the permalink.