Φακόρυζο με λαχανικά

Υλικά:

  • 300 γραμ. φακές ψιλές
  • 200 γραμ. ρύζι νυχάκι
  • 100 γραμ. καλαθάκι Λήμνου
  • Ντοματίνια φρέσκα (όσα θες)
  • Μισό ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • Εξαιρετικό, παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • μισό λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αφού ξεπλύνεις τις φακές, τις βράζεις σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατά το βράσιμο, ρίχνεις λίγο αλάτι. Όταν βράσουν, τις σουρώνεις.

Σε μία μικρότερη κατσαρόλα ετοιμάζεις το ρύζι ως εξής: βάζεις λίγο λάδι- τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζεις μέχρι να χρυσίσει και προσθέτεις τη διπλάσια ποσότητα σε καυτό νερό (μία κούπα ρύζι- δύο κούπες νερό). Χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις τακτικά. Αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα πιάτο προσθέτεις φακές και ρύζι. Κόβεις τα ντοματίνια σου και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Τρίβεις το τυρί σου (με τον τρίφτη ή με τα χέρια σου) και προσθέτεις 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίγανη. Αν θες, στύβεις μισό λεμονάκι.

Advertisement
This entry was posted in Όσπρια, Κυρίως πιάτο and tagged . Bookmark the permalink.