Banoffee με Dulce de Leche

Για τη βάση:

  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Για την καραμέλα:

  • 70 γρ. φυστίκια (peanuts) ψημένα αλατισμένα, χοντροκομμένα
  • 2 συσκευασίες Dulce de Leche
  • 3 ώριμες μπανάνες

banoffee_1_0_0

Για την επικάλυψη:

  • 1 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Για το σερβίρισμα:
  • τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια της φόρμας τα μπισκότα, δημιουργώντας με τα χέρια μας τοιχώματα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις μπανάνες στο multi και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Μόλις είναι έτοιμος τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο μπολ τις συσκευασίες συμπυκνωμένου γάλακτος, τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω.
  • Επανατοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 – 1,5 ώρα.
  • Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Το Banoffee είναι ένα παραδοσιακό αγγλικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται από μπανάνες, κρέμα, καραμέλα ή dulce de leche, βάση μπισκότου και μερικές φορές καφέ ή και σοκολάτα.

Για να φτιάξετε τη γέμιση καραμέλας, τοποθετήστε απλά 395g κανονικό ζαχαρούχο γάλα , την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πήξει η καραμέλα (μην βράσει όμως).

banoffee-pies-4603-1

  • 1 x 250 g μπισκότα digestive
  • 125 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 2 μπανάνες
  • 1 x 300ml κρέμα γάλακτος

Γέμιση καραμέλας

  • 395g κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα, αν δεν έχετε dulce de leche
  • 70 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • Βήμα 1

    Τοποθετούμε τα μπισκότα στο multi και τα θρυμματίζομε καλά. Προσθέστε το βούτυρο και επεξεργαστείτε μέχρι να ενωθούν καλά. Μοιράζουμε το μείγμα των μπισκότων σε έξι στρογγυλές φόρμες για τάρτα 8 εκ. (μέτρηση βάσης) με αφαιρούμενες βάσεις. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού για να πιέσετε σταθερά το μείγμα μπισκότων πάνω από τη βάση και την πλευρά κάθε φόρμας. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

  • Βήμα 2

    Για να φτιάξετε τη γέμιση καραμέλας αν δεν έχετε dulce de leche, τοποθετήστε το κανονικό ζαχαρούχο γάλα, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πήξει η καραμέλα (μην βράσει).

  • Βήμα 3

    Ρίχνουμε την καυτή καραμέλα ομοιόμορφα ανάμεσα στις βάσεις μπισκότων. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

  • Βήμα 4

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες και τις απλώνουμε πάνω από τη γέμιση καραμέλας. Περιχύνουμε τις πίτες με μια κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε αμέσως.

Advertisement
This entry was posted in Γλυκά, κέικ and tagged , . Bookmark the permalink.