Κεφτεδάκια φούρνου με γιαούρτι

Υλικά

  • 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • πιπέρι μαύρο
  • ρίγανη
  • αλάτι

Grilled-Meatballs-with-Cucumber-Yogurt-Sauce

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά μέχρι οι ίνες του κρέατος να λιώσουν εντελώς.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές ή πατάτες φούρνου ή ρύζι

Ή

Ψητά μαροκινά κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού

seasoning

Συνδυάστε το αυγό, το σκόρδο, τον κόλιανδρο (ή μαϊντανό), το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.  Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τον κιμά και τις φρυγανιές. Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώστε καλά. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στη σχάρα και ψήστε για περίπου τέσσερα λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Καθώς μαγειρεύονται, τα κέντρα θα γίνουν ελαφρώς τρούλο, δημιουργώντας όμορφα διαμορφωμένους κεφτέδες.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού συνδυάζοντας το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού, τον φρέσκο ​​άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πάνω από ρύζι, με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Advertisement
This entry was posted in Κρεατικά, Κυρίως πιάτο and tagged . Bookmark the permalink.