Ισπανική κρεμ μπρουλέ με γάλα

Υλικά

  • 500 ml πλήρους γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  • φλούδα λεμόνι ή  πορτοκαλιού (χωρίς το λευκό μέρος)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 60 γρ. Ζάχαρης (5 κ.σ.)  + λίγο για να πασπαλιστούν στην κορυφή
  • 1 φλογιστρο μαγειρέματος

Crema_quemada_-_jlastras

 

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τα 3/4 από το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το ραβδί κανέλας και τις λωρίδες πορτοκαλιού ή λεμονιού, προσέχοντας πάντα να μην έχουμε το λευκό μέρος της φλούδας καθώς αυτό θα μπορούσε να του δώσει πικρία.
  • Το υπόλοιπο 1/4 από το γάλα το αφήνουμε για να διαλύσουμε το κορν φλάουερ.
  • Από την άλλη πλευρά, σε ένα μπολ, βάζουμε τους τέσσερις κρόκους, τη ζάχαρη και τις 2 βανίλιες.
  • Αναμιγνύουμε με ένα μιξερ χειρός.
  • Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε το ραβδί κανέλας και το φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και όταν κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το μείγμα αυγών, ζάχαρης και το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουερ. .
  • Ανακατεύουμε με το συρμα χειρός σιγά-σιγά μέχρι να πήξει.
  • Διανέμεται σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει, μετά το βάζουμε στο ψυγείο για πολλές ώρες.
  • Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, μπορεί να είναι καφέ, και με τη βοήθεια ενός φλογιστrο καραμελώνουμε την ζάχαρη.
  • Σερβίρουμε αμέσως

Ή

– 500 ml πλήρους γάλακτος
– 3 κρόκους αυγών
– 5 κ.σ.ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– 3 κουταλιές της σούπας corn flower 35 g
– 1 ραβδί κανέλας
– Φλούδα μισού λεμονιού
– 8 μπισκότα τυπου digestive (προαιρετικά)
– Σκόνη κανέλας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ρίχνοντας τα 3/4 του γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι που το έχουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
  • Ζεστάνετε το γάλα μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού και βγάλτε από την φωτιά αφήστε
  • να κρυώσει για αρκετά λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά , με ζάχαρη, βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Διαλύστε το κορν φλαουρ μέσα στο εναπομείναν γάλα και χτυπήστε το μαζί με το μείγμα αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αφαιρέστε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού από το γάλα και αδειάστε το μίγμα αυγών μέσα στο γάλα.
  • Βάλτε το κατσαρολάκι πάλι σε μεσαία φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Στα μπολάκια  βάλτε στην βάση ένα μπισκότο και από πάνω αδειάστε την κρέμα.
  • Βάλτε και ένα μπισκότο από πάνω και πιέστε το λίγο μέσα στην κρέμα και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν για αρκετές ώρες.
  • Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με κανέλα

‘Η

Συστατικά: 1 λίτρο γάλα, 4 κρόκοι αυγών, 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ), ένα ξυλάκι κανέλας, φλούδα ενός λεμονιού και 200 γρ. ζάχαρη.

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.

2. Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου.

3. Ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα αυγών και τα χτυπάμε όλα μαζί.

4. Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά, χωρίς να πάρει βράση, μέχρι να δέσει.

5. Μοιράζουμε την κρέμα σε πήλινα σκεύη και την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε μια στρώση ζάχαρης σε κάθε μπολ και την καίμε/ καραμελώνουμε με το ειδικό φλόγιστρο

ή

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας κοφτή από ένα φακελάκι ζελατίνης
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 8 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 αβγά και 1 κροκάδι
  • βανίλια

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  • Βράζετε το γάλα και ρίχνετε τη ζελατίνα, τη μισή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύετε το μείγμα.
  • Χτυπάτε τα κροκάδια και ρίχνετε λίγο από το μείγμα του γάλακτος. Τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα από γάλα, τα ανακατεύετε συνεχώς, σε πολύ σιγανή φωτιά ή επάνω από νερό που σιγοβράζει επί 5 λεπτά.
  • Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  • Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια.
  • Αναμιγνύετε ελαφρά τη μαρέγκα με την κρέμα και τη βάζετε σε μια μικρή φόρμα ή 4-6 φόρμες. Αφήνετε να μείνει στο ψυγείο για να παγώσει και να πήξει.

Οταν πρόκειται να τη σερβίρετε, τη βγάζετε από τη φόρμα σε πιατέλα και τη σερβίρετε σκέτη, με κρέμα σαντιγύ ή με κομπόστα από ένα ή διάφορα φρούτα, κομμένα σε μικρούς κύβους

ή

– 500 ml πλήρους γάλακτος
– 3 κρόκους αυγών
– 5 κ.σ.ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– 3 κουταλιές της σούπας corn flower 35 g
– 1 ραβδί κανέλας
– Φλούδα μισού λεμονιού
– 8 μπισκότα τυπου digestive (προαιρετικά)
– Σκόνη κανέλας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ρίχνοντας τα 3/4 του γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι που το έχουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
  • Ζεστάνετε το γάλα μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού και βγάλτε από την φωτιά αφήστε
  • να κρυώσει για αρκετά λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά , με ζάχαρη, βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Διαλύστε το κορν φλαουρ μέσα στο εναπομείναν γάλα και χτυπήστε το μαζί με το μείγμα αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αφαιρέστε την κανέλα και την φλούδα λεμονιού από το γάλα και αδειάστε το μίγμα αυγών μέσα στο γάλα.
  • Βάλτε το κατσαρολάκι πάλι σε μεσαία φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Στα μπολάκια  βάλτε στην βάση ένα μπισκότο και από πάνω αδειάστε την κρέμα.
  • Βάλτε και ένα μπισκότο από πάνω και πιέστε το λίγο μέσα στην κρέμα και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν για αρκετές ώρες.
  • Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με κανέλα
Advertisement
This entry was posted in Γλυκά, Διάφορα. Bookmark the permalink.