Βάζετε 70 γρ. χοντρό αλάτι σε 1 λίτρο νερό και ζεσταίνετε το αλατόνερο χωρίς να βράσει, στους 85-90°C για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν βάζετε το αλατόνερο στο ψυγείο για να κρυώσει, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 4°C. Τότε η άλμη είναι έτοιμη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Ή βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι.
Φροντίστε η άλμη να καλύπτει όλο το τυρί και αν πέσει η στάθμη της άλμης καθώς το καταναλώνετε συμπληρώστε με λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του τυριού για να συντηρηθεί σωστά.
Το τυρί στην άλμη, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πάνω από ένα μήνα, διατηρώντας την υγρασία του, χωρίς να ξεραθεί, να κιτρινίσει ή να σκληρύνει.