Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την λευκή σάλτσα
- ελαιόλαδο
- 1 κτσ βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 150 γρ ζωμός λαχανικών
- 200 γρ κρέμα γάλακτος light
- Μαϊντανός
- αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- 400 γρ. Μανιτάρια λευκά
Εκτέλεση
- Χαράζουμε σε κυβάκια τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδου.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
- Μαγειρεύουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Περιμένετε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά. - Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. - Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light (15% λιπαρά) και ανακατεύουμε.
- Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
- Βάζουμε μέσα τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα(περίπου 10-13 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά).
- Σερβίρουμε με ρύζι ,πουρέ , πατάτες ή με ότι άλλο μας αρέσει.