Στήθος κοτόπουλο αλά κρέμ με μανιτάρια στο τηγάνι

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την λευκή σάλτσα

  • ελαιόλαδο
  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 150 γρ ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος light
  • Μαϊντανός
  • αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. Μανιτάρια λευκά

kotopoulo-crem-tigani

Εκτέλεση

  1. Χαράζουμε σε κυβάκια τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδου.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
  4. Μαγειρεύουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
    Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Περιμένετε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.

  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
    Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

  8. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light (15% λιπαρά) και ανακατεύουμε.
  10. Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
  11. Βάζουμε μέσα τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα(περίπου 10-13 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά).
  12. Σερβίρουμε με ρύζι ,πουρέ , πατάτες ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Advertisement
This entry was posted in Κυρίως πιάτο, Πουλερικά and tagged . Bookmark the permalink.