Πώς να μαρινάρετε με άλμη το στήθος κοτόπουλου

Μια άλμη είναι ένα μείγμα αλατιού, νερού, αρωματικών και ζάχαρης. Δεν είναι τεχνικά μια μαρινάδα, μια άλμη είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος για να εισάγετε τη γεύση και την υγρασία στο κρέας, ιδιαίτερα στο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα. Ανάλογα με την αναλογία άλατος / ζάχαρης / νερού, (προτείνω 1 μέρος για αλάτι και ζάχαρη και 5 μέρη νερού) το κοτόπουλο χωρίς κόκαλα μπορεί να μαριναριστεί με αυτό τον τρόπο για 2 έως 4 ώρες, ενώ με το κόκαλο μπορεί να μαριναριστεί όλη τη νύχτα.

Τα μπαχαρικά και τα βότανα που συνδυάζονται καλά με το κρέας κοτόπουλου περιλαμβάνουν αλεσμένο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, κάρυ, κύμινο, τζίντζερ, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι και δεντρολίβανο.

Advertisement
This entry was posted in Πουλερικά, Συμβουλές and tagged , , . Bookmark the permalink.