Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 σκ. Σκόρδο
  • 3 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γρ κασέρι σε κύβους 2 εκ.
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κ.τ.σ ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 4 κ.τ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

IMG_1245-1-1-696x522

 

Η συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος και 3 σκ. σκόρδο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο,1 κ.τ.σ. βούτυρο γάλακτος, 2κ.τ.σχυμόλεμόνι, το κρασί, το θυμάρι, την δάφνη.
  4. Κόβουμε τις πιπεριές julien(σε λεπτά μπαστουνάκια) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μπολ, συνεχίζουμε βάζοντας και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προσοχή δεν το βάζουμε στο ψυγείο, όταν θα μπει στον φούρνο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  5. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες, 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος, 2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπερι,1 σκ. σκόρδο, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  6. Απλώνουμε στον πάγκο μας σταυρωτά 2 μεγάλες λαδόκολλες.
  7. Βάζουμε τις ροδέλες πατάτας στον πάτο, από πάνω την μισή ποσότητα από ψιλοκομμένη τομάτα, τη μισή ποσότητα κασέρι σε κύβους και από πάνω όλο το χοιρινό. Τέλος προσθέτουμε πάνω από το χοιρινό την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και κασέρι.
  8. Διπλώνουμε καλά τις λαδόκολλες έπειτα σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο
  9. Τοποθετούμε όλο το πακέτο σε ένα ταψί και βάζουμε νερό, χρειάζεται για να μην μας καεί το φαγητό.
  10. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατά τη διαδικασία του ψησίματος πρέπει να συμπληρώσουμε νερό.
  11. Σερβίρουμε το εξοχικό αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο, αφήνοντας μόνο την λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και ρίγανη.
  12. Το συνοδεύουμε με καψαλισμένες φέτες ψωμί στη σχάρα με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Advertisement
This entry was posted in Κρεατικά, Κυρίως πιάτο and tagged , , , . Bookmark the permalink.