Λαζάνια Φλωρεντίν

στις

Υλικά

Μισό κιλό έτοιμα λαζάνια

1/3 φλιτζ. κρεμμύδι τριμμένο

1 μικρό καρότο τριμμένο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

1/3 φλιτζ. λάδι

1/2 κιλό κιμά

Αλάτι, πιπέρι

1/3 φλιτζ. άσπρο κρασί

3 φλιτζ. πολτοποιημένα ντοματάκια κονσέρβας

750γρ. σπανάκι

2 φλιτζ. μπεσαμέλ

1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα

1/4 φλιτζ. βούτυρο σε κομματάκια

vegetarian-lasagna-florentin

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και 3 κουτ. σούπας λάδι να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα λαζάνια σε δόσεις και τα ζεματίζουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε βαμβακερές πετσέτες για να στεγνώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα κιμά.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε, ζεματίζουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Ετοιμάζουμε 2 φλιτζ. μπεσαμέλ και την ανακατεύουμε με το σπανάκι και τα τριμμένα τυριά κρατώντας λίγα για το τέλος. Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε 5 στρώσεις λαζάνια εναλλάσσοντας τα με την ίδια σειρά σε πολύ λεπτά στρώματα σάλτσα κιμά και μπεσαμέλ με σπανάκι. Στην επιφάνεια θα βάλουμε μόνο σάλτσα κιμά, τα τριμμένα τυριά που κρατήσαμε και το βούτυρο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200C για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά αφού βγει από το φούρνο και σερβίρουμε.