Chutney μάνγκο

στις

Υλικά

  • 2-3 μεγάλα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα (ή 2-3 φλιτζάνια κομμάτια ανανά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια καυτερή πιπεριά τσίλι, κομμένη σε κύβους
  • ⅓ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ,
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος αλεσμένος κόλιανδρος
  • ¼-½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα (ή μοσχοκάρυδο)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι για γεύση (προαιρετικά)

Mango-Chutney

Μόλις 3 εύκολα βήματα

  • Ανακατέψτε τα συστατικά – Συνδυάστε μάνγκο, τζίντζερ, σκόρδο, κρεμμύδια, πιπεριά καυτερή τσίλι, κόκκινη πιπεριά, τζίντζερ και μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και το νερό.
  • Σιγοβράζουμε – Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, για 20 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. (Φωτογραφία 3)
  • Ψύξτε – Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε.

Ή

  1. Φτιάξτε το σιρόπι με ξύδι και ζάχαρη:

    Συνδυάστε τη ζάχαρη και το ξύδι σε μια κατσαρόλα 6 λίτρων. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε:

    Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να σιροπιάσει και να πήξει ελαφρώς, 45 λεπτά με 1 ώρα. Ανακατεύετε περιστασιακά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Παραλλαγές Συνταγών

  1. Αν δεν είναι εποχή μάνγκο, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το τσάτνεϊ με ροδάκινα ή ανανά για εξίσου νόστιμες παραλλαγές!
  2. Το μηλόξυδο είναι ένα φανταστικό υποκατάστατο για το λευκό ξύδι εάν θέλετε μια πιο φρουτώδη γεύση. Ή χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού για μια έκρηξη εσπεριδοειδών.
  3. Μια χούφτα σταφίδες είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο τσάτνεϊ για επιπλέον υφή και γλυκύτητα.

Συμβουλές και κόλπα

  1. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα που δεν αντιδρά (όχι αλουμίνιο) όταν φτιάχνετε τη συνταγή για τσάτνεϊ μάνγκο, καθώς τα οξέα του μείγματος θα αντιδράσουν με την κατσαρόλα, δίνοντας στο τσάτνεϊ σας μια ελαφρώς μεταλλική γεύση.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το τσάτνεϊ αμέσως μόλις το φτιάξετε, αλλά οι γεύσεις αναμειγνύονται υπέροχα αφού καθίσετε για μερικές ώρες. Βάλτε το στο ψυγείο για έξι ώρες ή όλη τη νύχτα, ώστε οι γεύσεις να ξεκινήσουν το πάρτι.
  3. Ο πουρές του chutney σας στο μπλέντερ δημιουργεί μια λεία υφή σαν σάλτσα. Φτιάχνει μια νόστιμη καυτερή σάλτσα για φτερούγες κοτόπουλου ή ένα υπέροχο κάλυμμα σάντουιτς!