Ψητό ψάρι στο σακουλάκι με μυρωδικά και λεμόνι

στις

Ένα ψάρι 750-900 γρ. (τσιπούρα ή φαγκρί) ή δύο μικρότερα

Βότανα της επιλογής σας πχ άνηθο ή μαϊντανό

Σκόρδο σε φέτες, λάδι, κρεμμύδι σε φέτες ελαφρά ψημένο στο τηγάνι, λεμόνι σε φέτες και χυμό λεμονιού ή κρασί άσπρο για τη σακούλα, αλατοπίπερο

fangfrische-forelle-aus-dem-backofen

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι εξωτερικά και στο εσωτερικό του. Το γεμίζουμε με τα βότανα και μπαχαρικά χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού. Λαδώστε τα.

Τοποθετήστε 1 φέτα λεμονιού και κρεμμυδιού στην κοιλιά του ψαριού . Τοποθετήστε τα ψάρια προσεκτικά, αν είναι δυνατόν το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα σακουλάκι. Δέστε τις άκρες της σακούλας ψησίματος ή κλείστε το με στεγανοποιητικά με  κλιπ. Κάντε 3 ή 4 τρύπες στη σακούλα. Βάλτε στο ταψί λίγο νερό.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C περίπου τον φούρνο με αέρα ή στους 200 °C πάνω/κάτω θερμότητα και ψήστε το ψάρι για 30 λεπτά (λίγο ψημένο) έως 35 λεπτά (ψημένο).

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και ανοίξτε το επάνω μέρος της σακούλας. Προσοχή είναι πολύ ζεστό. Αφήστε το λίγο να κρυώσει.

Τοποθετήστε ένα ψάρι σε μία πιατέλα. Βγάζουμε το ζωμό από τη σακούλα με ένα κουτάλι και τον περιχύνουμε πάνω στο ψάρι. Γαρνίρουμε με χοντροκομμένο άνηθο.

Σερβίρουμε με μπρόκολο, βραστές πατάτες ή ρύζι μπασμάτι και ελαφριά σάλτσα άνηθου.

TIP Για κάθε κιλό κρέας θέλουμε 40’ +20’ ψήσιμο. Για 2 κιλά θέλουμε 80’ +20’ = 100’ . Τα ψάρια θέλουν λίγο λιγότερο χρόνο.

Βάλτε το κρέας και οπωσδήποτε 1 κουταλιά της σούπας κάποιο υγρό στο σακουλάκι του ψησίματος.

Η σακούλα φουσκώνει κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Ο θερμαινόμενος αέρας μπορεί να διαφύγει με ασφάλεια μέσω της τρύπας.

Η συμβουλή μας για τους γνώστες: Στραγγίστε τα υγρά μετά το ψήσιμο και μετατρέψτε το σε σάλτσα.

Θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα ποτήρι κρασί αντί για το χυμό λεμονιού.

Μπορείτε να ψήσετε φαγκρί, τσιπούρες ή πέστροφες.