Χοιρινές μπριζόλες στην φριτέζα αέρα air fryer

στις

Υλικά

  • Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (πάχος 1,5 εκ. ½ ίντσας)
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αυγά
  • Πάπρικα
  • Σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

air-fryer-pork-chops

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη φρυγανιά , την παρμεζάνα , την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά .
  2. Βουτάμε τις χοιρινές μπριζόλες πρώτα στα χτυπημένα αυγά, καλύπτοντας εντελώς. Στη συνέχεια, βουτήξτε στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζοντας για να κολλήσει η ψίχα στις χοιρινές μπριζόλες. Καλύψτε και τις δύο πλευρές και ανακινήστε απαλά ότι περισσεύει.
  3. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 200°C. Μόλις προθερμανθούν, ψεκάστε κάθε πλευρά των χοιρινών μπριζόλες με λάδι και τοποθετήστε τις στο καλάθι της φριτέζας.
  4. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μετρήστε την εσωτερική θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος (θα πρέπει να φτάσει τους 60° C.
  5. Βγάζουμε από τη φριτέζα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Για μπριζόλες με κόκκαλα ή πιο παχιές αυξήστε τον χρόνο. Και μετρήστε την εσωτερική θερμοκρασία.