Υλικά
- Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (πάχος 1,5 εκ. ½ ίντσας)
- Φρυγανιά τριμμένη
- Παρμεζάνα, τριμμένη
- Αυγά
- Πάπρικα
- Σκόνη σκόρδου
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη φρυγανιά , την παρμεζάνα , την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά .
- Βουτάμε τις χοιρινές μπριζόλες πρώτα στα χτυπημένα αυγά, καλύπτοντας εντελώς. Στη συνέχεια, βουτήξτε στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζοντας για να κολλήσει η ψίχα στις χοιρινές μπριζόλες. Καλύψτε και τις δύο πλευρές και ανακινήστε απαλά ότι περισσεύει.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 200°C. Μόλις προθερμανθούν, ψεκάστε κάθε πλευρά των χοιρινών μπριζόλες με λάδι και τοποθετήστε τις στο καλάθι της φριτέζας.
- Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μετρήστε την εσωτερική θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος (θα πρέπει να φτάσει τους 60° C.
- Βγάζουμε από τη φριτέζα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Για μπριζόλες με κόκκαλα ή πιο παχιές αυξήστε τον χρόνο. Και μετρήστε την εσωτερική θερμοκρασία.