Γλυκοπατάτα κάτσου κάρι στην φριτέζα αέρος air fryer

στις

Μπορείτε να το φτιάξετε και με κοτόπουλο. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα.

Υλικά

2 κ.σ. αλεύρι

2 χτυπημένα αυγά

120 γρ. τριμμένη φρυγανιά

600 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μακριές φέτες (στο σχήμα που έχουν οι γλυκοπατάτες)

glikopatata

Για τη σάλτσα

σπρέι λαδιού χαμηλών θερμίδων

1 χοντροκομμένο κρεμμύδι

1 χοντροκομμένο καρότο

1 κ.σ. σκόνη σκόρδου

200 ml ζωμός κότας

400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

μικρά κομμάτια τριμμένου φρέσκου τζίντζερ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. σκόνη κάρι

1 κ.γλ. τριμμένος κουρκουμάς

1 κ.γλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. κορν φλάουρ, αν χρειαστεί

αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε

Εκτέλεση

1 Πρώτα φτιάξτε τη σάλτσα. Ψεκάστε το κατσαρολάκι με το σπρέι λαδιού και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Χτυπήστε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.

2 Βάλτε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά μπολ. Περάστε τις πατάτες από το αλεύρι, μετά από τα αυγά, τινάζοντας για να φύγει το περίσσευμα, και έπειτα κυλήστε τις μέσα στην τριμμένη φρυγανιά.

3 Ψεκάστε τις με το λάδι και ψήστε τις στο air fryer στους 190°C για 12 λεπτά.

4 Σερβίρετε τις ψημένες γλυκοπατάτες με καυτερή σάλτσα κάρι.

* Αν προτιμάτε να μη χτυπήσετε τη σάλτσα, απλώς μην της προσθέσετε το καρότο. Αν φτιάξετε τη συνταγή με κοτόπουλο, χρησιμοποιήστε 4 στήθη. Πρώτα ανοίξτε τα και μετά ψήστε τα στο air fryer για 14-15 λεπτά.