Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες στο φούρνο στην λαδόκολλα

στις

Μαρινάδα:
– σκόνη γλυκιάς πάπρικας: 3 κουταλάκια του γλυκού
– 3 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
– 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το κρέας

– περίπου 2 κιλά χοιρινό λαιμό
– Αλάτι
– 350 γραμμάρια κρεμμύδι
– Ελαιόλαδο
– 2 έως 3 κλαδάκια δεντρολίβανου
– 2 έως 3 κλωνάρια μαντζουράνα (ή ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαντζουράνα το καθένα)
– 1-1.5 κγρ περίπου Πατάτες
– 3 έως 4 σκελίδες σκόρδο
– 100 ml ζεστό νερό
– 1 κύβος κοτόπουλου για σούπα
– Χαρτί ψησίματος-λαδόκολλά
– Αλουμινόχαρτο

mprizolesPatatesFournou


Εκτέλεση

Αρχικά θα ετοιμάσουμε τη μαρινάδα
Σ ένα μπολ μεγάλο βάζουμε την σκόνη πάπρικας, καπνιστή σκόνη πάπρικας, το γλυκού αλεσμένο κύμινο, το μπούκοβο, μαύρο πιπέρι αλάτι μουστάρδα και το λάδι
ρίξτε 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε συνέχεια όλα μαζί καλά

Για το κρέας

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτι. Αλατίζουμε τα κομμάτια που κόβονται σε πάχος Περίπου περίπου δύο με δυόμισι εκατοστά περιχύνουμε το κρέας με
τη μαρινάδα και αφήνουμε 2 κουταλιές της σούπας για τις πατάτες.

Με το χέρι μας αλείφουμε την μαρινάδα στις μπριζόλες για να καλυφθούν όλες καλά.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις βάζουμε μέσα στο ίδιο μπολ που ήταν οι μπριζόλες με τη μαρινάδα αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι. Προσθέστε ελαιόλαδο στο ταψί και αλείψτε το απλώνουμε το κρεμμύδι στη βάση του ταψιού

Προσθέστε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο και Μαντζουράνα και τέλος προσθέτουμε το κρέας και τις πατάτες πάνω από το κρεμμύδι.

Αφήνουμε χώρο στη μέση του ταψιού και προσθέτουμε τις πατάτες περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα το κρέας και τις πατάτες. Προσθέστε 3-4 σκελίδες σκόρδο.

Στη συνέχεια ανακατέψτε σε 100 ml ζεστού νερού 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο και αδειάστε το στο ταψί.

Βουτάμε ένα χαρτί ψησίματος-λαδόκολλα σε νερό και σκεπάζουμε το φαγητό και από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 90 λεπτά στους 200 βαθμούς

Αφου περάσουν τα 90 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί το χαρτί και επιστρέψτε στο φούρνο το φαγητό για άλλα 15 με 20 λεπτά.

Οταν το βγάλετε μάζεψε το περιττό λίπος από την κορυφή του φαγητού με ένα κουτάλι και αναποδογυρίστε το κρέας.

Αφαιρέστε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου και της μαντζουράνας και βάλτε το στο φούρνο για άλλα 18 με 20 λεπτά στους 220 με 230 βαθμούς στον αέρα
και το φαγητό μας είναι έτοιμο.