Μοσχαρίσια ταλιάτα tagliata

στις

Μια μπριζόλα χωρίς κόκαλα μαρινάρεται σε βαλσάμικο, ελαιόλαδο και δεντρολίβανο και στη συνέχεια ψήνεται στη σχάρα. Στη συνέχεια, η μπριζόλα κόβεται σε λεπτές φέτες και σερβίρεται πάνω από πιπεράτη ρόκα και ντοματίνια που έχουν περιχυθεί με χυμό λεμονιού και αλάτι. Στη συνέχεια, η μπριζόλα επικαλύπτεται με λεπτά κομμάτια ή τριμμένη παρμεζάνα.

Beef-tagliata

Υπάρχει μια ποικιλία από κομμάτια μπριζόλας χωρίς κόκαλα που θα λειτουργήσουν για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για ιταλική μπριζόλα. κόντρα σπαλομπριζόλα, Ribeye, New York Strip ή καλής ποιότητας Top Sirloin. Ή με τo Flank Steak, που είναι μια κοπή η οποία προέρχεται από την κοιλιά του μοσχαριού κάτω από το short loin και προσφέρει μια ακαταμάχητη ισορροπία έντονης βοδινής γεύσης και φίνας υφής παρόλο που είναι ένα άπαχο κρέας. Λόγω αυτού, πολλοί chefs το επιλέγουν για να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα πολύ γνωστά και νόστιμα πιάτα όπως fajitas και steak sandwiches. Είναι ιδανική κοπή φυσικά για να το κόψετε για ταλιάτα. Προσοχή χρειάζεται στο ψήσιμο μιας και δεν πρέπει να ξεπεραστεί η θερμοκρασία των 63ο C (medium) στο εσωτερικό του.

beef2

Δεντρολίβανο : Το φρέσκο δεντρολίβανο προτιμάται, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αποξηραμένο δεντρολίβανο.

Βήμα 1 : Χτυπάμε το βαλσάμικο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε ένα μικρό μπολ. Καλύψτε το βόειο κρέας εντελώς και από τις δύο πλευρές και αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βγάζετε από το ψυγείο και αφήνετε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν ψήσετε.

Βήμα 2 : Στο τέλος των τελευταίων 30 λεπτών του χρόνου μαρινάδας, προσθέστε τα χόρτα και τις ντομάτες με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3 : Λαδώστε τη σχάρα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι γκριλ ή μια σχάρα σε δυνατή φωτιά. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη σχάρα ή το τηγάνι σε μέτρια υψηλή και προσθέτουμε τη μπριζόλα.

Βήμα 4: Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από τη μία πλευρά ή μέχρι να καραμελώσει καλά και να δείξει καλά σημάδια από τη σχάρα. Αναποδογυρίστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι η μπριζόλα να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 55ο-60ο βαθμών για μέτρια rare.

Βήμα 5: Αφαιρέστε τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τη μπριζόλα πλάγια στις ίνες όσο πιο λεπτή μπορείτε. Απλώνουμε τα χόρτα σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τις φέτες του κρέατος πάνω από τη σαλάτα. Οι υπερβολικοί χυμοί κρέατος θα αρωματίσουν και θα βοηθήσουν στη διάσπαση των χόρτων. Περιχύνετε τη μπριζόλα με το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο και στη συνέχεια με κρέμα βαλσάμικο υψηλής ποιότητας.