Ψητό κοτόπουλο στο σακουλάκι με μυρωδικά και λεμόνι

στις
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα βότανα (πχ μαϊντανό ή δεντρολίβανο)
  • Αλάτι, πάπρικα και πιπέρι

knuspriges-haehnchen-aus-dem-bratschlauch-rezept

1. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο κάτω από καθαρό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου μαζί με τον μαϊντανό (ολόκληρο, δηλαδή πλυμένο αλλά με το κοτσάνι).

2. Τρίψτε το εξωτερικό του με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα σε σκόνη. Τοποθετήστε πρώτα ολόκληρο το κοτόπουλο στη σακούλα ψησίματος (με την πλευρά του στήθους προς τα πάνω) και μετά τοποθετήστε τους μηρούς γύρω του. Κλείστε τη σακούλα σύμφωνα με τις οδηγίες.-3 σημεία τη σακούλα.

3. Τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λίγο νερό και βάλτε την στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω/κάτω θερμότητα για περίπου 1 1/2 ώρα. Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε την σακούλα – πολύ ζεστός ατμός. Αφήστε 15’ να ηρεμήσει πριν το ανοίξετε.

TIP Κάθε κιλό κρέας θέλει 40’ λεπτά +20’ επιπλέον στους 200ο . Π.χ. 2 κιλά κρέας θέλει 80’ +20’ επιπλέον = 100 ‘

Βάλτε το κρέας και οπωσδήποτε 1 κουταλιά της σούπας κάποιο υγρό στο σακουλάκι του ψησίματος.

Η σακούλα φουσκώνει κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Ο θερμαινόμενος αέρας μπορεί να διαφύγει με ασφάλεια μέσω της τρύπας.

Η συμβουλή μας για τους γνώστες: Στραγγίστε τα υγρά μετά το ψήσιμο και μετατρέψτε το σε σάλτσα.