Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια

στις

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. φύλλα ψιλοκομμένα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

omeleta-me-kolokythia-kai-manitaria-gastronomos

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τον κόλιανδρο, το αλεύρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί καλά.
  • Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, χωρίς λάδι, και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει το μείγμα. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 – 5 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά να πήξει και να ροδίσει.
  • Ελέγχουμε ανασηκώνοντας την ομελέτα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
  • Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο 2 – 3 φορές και το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει.
  • Εναλλακτικά, γυρνάμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα και συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας και τυρί φέτα.