Υλικά για 4 άτομα
- 8 αυγά
- 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. φύλλα ψιλοκομμένα μαϊντανού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 2 κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τον κόλιανδρο, το αλεύρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί καλά.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, χωρίς λάδι, και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει το μείγμα. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 – 5 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά να πήξει και να ροδίσει.
- Ελέγχουμε ανασηκώνοντας την ομελέτα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
- Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο 2 – 3 φορές και το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει.
- Εναλλακτικά, γυρνάμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
- Σερβίρουμε την ομελέτα και συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας και τυρί φέτα.