Αρνίσια παϊδάκια

στις

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους

  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

  • 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια

  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 3 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

  • 3 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

  • Χυμό από μισό λεμόνι

  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

  • Μουστάρδα, για το σερβίρισμα

  • Λεμόνι, για το σερβίρισμα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

arnisia-mprizolakia

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα γουδί ή σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Χτυπάμε μέχρι να τα σπάσουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα παιδάκια και ολα τα υπόλοιπα υλικά.

3. Φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, ώστε η μαρινάδα να καλύψει όλη την επιφάνεια του κρέατος.

4. Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.

5. Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα παϊδάκια και το αφήνουμε πέντε λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

6. Ψήνουμε τα παϊδάκια 7 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

7. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τα σερβίρουμε με μουστάρδα και λεμόνι.

ή

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

    Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.

    Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

    Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.

    Αποσύρουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά.